Κοκκινιστά καλαμαράκια με φακές και μυρωδικά

Κοκκινιστά καλαμαράκια με φακές και μυρωδικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Mόλις δοκιμάσετε αυτή την αρωματική συνταγή, θα την κατατάξετε σίγουρα στις αγαπημένες σας!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας45 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 300 γρ. μικρές πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φακές χονδρές
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 Κύβος Knorr Ζωμός για Κοκκινιστά
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καλαμαράκια με τα πλοκάμια τους, το ξερό κρεμμύδι, τις πατάτες, την ντομάτα, τον μαϊντανό και τον άνηθο, και σβήνουμε με το κρασί.
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις φακές και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2΄ ακόμη. Προσθέτουμε τη δάφνη, τη μερίδα του ζωμού και 1½ φλ. νερό και βράζουμε για 30΄.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα, ανακατεύοντας τα καλαμαράκια με τις φακές σε ένα πυρίμαχο σκεύος, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30΄.
  • Tip:

    Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, για περισσότερη και πιο ιδιαίτερη γεύση.

close