Μακαρονάδα al olio

Μακαρονάδα al olio

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Απλά υλικά και υπέροχα αρώματα για μια μακαρονάδα που γίνεται πολύ γρήγορα και χορταίνει την οικογένεια ή την παρέα!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Μπουκέτο Μυρωδικών
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • ½ φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1-2 κ.σ. φύλλα από φρέσκο μαϊντανό (για το σερβίρισμα)
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι (για το σερβίρισμα)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι για 1΄ λιγότερο από το προτεινόμενο χρόνο σε ελαφρά αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μερίδα του ζωμού.
  • Σε ευρύχωρο αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε, προσέχοντας να μην μαυρίσει.
  • Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε για 1΄ και αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
  • Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και κρατάμε ξεχωριστά ½ φλ. από το νερό τους.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε για 1΄ σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό που κρατήσαμε ξεχωριστά.
  • Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
close