Παπαρδέλες με ντοματάκια και σαφράν

Παπαρδέλες με ντοματάκια και σαφράν

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Απλά υλικά για ένα χορταστικό και πολύ εύγευστο πιάτο που ετοιμάζεται πανεύκολα!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. παπαρδέλες
  • 3-4 κλωστές από κρόκο Κοζάνης
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 10-12 φρέσκα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις παπαρδέλες για 1΄ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο σε μπόλικο, ελαφρά αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει τον κρόκο Κοζάνης.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος, σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη μερίδα του ζωμού και ½ φλ. νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν τα λαχανικά.
  • Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 5΄.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος τις παπαρδέλες, ελαφρά στραγγισμένες, και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα για 1΄ σε μέτρια φωτιά.
  • Αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με τον μαϊντανό.
    close