Σπανακόρυζο παραδοσιακό

Σπανακόρυζο παραδοσιακό

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το σπανακόρυζο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στο καθημερινό ελληνικό τραπέζι. Δοκιμάστε να προσθέσετε Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών και απογειώστε τη γεύση του!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 3-4 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό σκεύος, σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για 1΄ ακόμη.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος το ρύζι και ανακατεύουμε για 1΄ σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού και 2-3 φλ. νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20΄ περίπου, μέχρι να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
  • Ρίχνουμε τον άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το σπανακόρυζο ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
    close