Ταραμοσαλάτα με αρωματικό δυόσμο

Ταραμοσαλάτα με αρωματικό δυόσμο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η ταραμοσαλάτα δεν λείπει από το σαρακοστιανό τραπέζι. Φτιάξτε τη συνταγή μας σε μεγάλες ποσότητες, γιατί θα δυσκολευτείτε να αντισταθείτε στη γεύση της!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. ψίχα από ψωμί της προηγούμενης ημέρας
  • 2 φλ. νερό χλιαρό
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Μπουκέτο Μυρωδικών
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 150 γρ. ταραμάς, λευκός ή κόκκινος
  • 4 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού στο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μερίδα του ζωμού. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε πολύ καλά.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το κρεμμύδι και 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε τον ταραμά και χτυπάμε το μείγμα για 2΄. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ψωμί και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2΄-3΄ ακόμη.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας εναλλάξ και με ροή κλωστής το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε τέλος τον δυόσμο και δουλεύουμε για λίγο ακόμη το μείγμα σε αφράτη κρέμα.
close