Ελιοπιτάκια

Ελιοπιτάκια

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Νόστιμα, τραγανά και νηστίσιμα, τα ελιοπιτάκια μας είναι ένα υπέροχο ορεκτικό, αλλά και σνακ που μπορείτε να έχετε μαζί σας.

  • Σερβίρει8-10
  • Χρόνος προετοιμασίας60 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 3 κ.γ. ξίδι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 300 ml χλιαρό νερό

  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 1 φλ. πράσινες ελιές, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 Κύβος Λαχανικών Knorr Βιολογικής Καλλιέργειας, τριμμένος
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που τρίβεται εύκολα.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 30΄.
  • Δουλεύουμε ξανά τη ζύμη προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό, μέχρι να γίνει μαλακή και να μην κολλάει. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30΄ ακόμη.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, και κόβουμε σε μεγάλα στρογγυλά κομμάτια. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι 1 κ.σ. από τη γέμιση και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
  • Βάζουμε τα ελιοπιτάκια σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30΄-40΄.
    close