Μεσογειακό κους κους

Μεσογειακό κους κους

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το κους κους είναι από τα αγαπημένα εδέσματα στη Μέση Ανατολή. Δοκιμάστε το σε αυτήν την πεντανόστιμη εκδοχή του και θα καταλάβετε το γιατί!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 2 φλ. ζεστό νερό
  • 300 γρ. κουσκούς
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

  • ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
  • 50 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κους κους σε ένα ευρύχωρο μπολ και το περιχύνουμε με τη μερίδα του ζωμού διαλυμένη στο νερό.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το κους κους για 10΄ περίπου, για να φουσκώσει. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το κους κους με τις λιαστές ντομάτες, τις αγκινάρες, τις ελιές και τον μαϊντανό.
  • Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Περιχύνουμε το κους κους με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
    close