Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα

Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Εκλεκτός μεζές με άρωμα καλοκαιριού, που θα ενθουσιάσει όσους αγαπούν τα θαλασσινά!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κιλό συσκευασμένα μύδια (ψίχα) με τον χυμό τους ή κατεψυγμένα
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών διαλυμένος σε 200 ml νερό
  • 4 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένo σε 2 κ.σ. κρύο νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα μύδια. Εάν τα μύδια είναι φρέσκα (χωρίς κέλυφος) συμπληρώνουμε με λίγο από τον χυμό της συσκευασίας τους. Αλλιώς προσθέτουμε το νερό με τον ζωμό λαχανικών.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τη μουστάρδα Μουστάρδα Hellmann's και αφήνουμε τα μύδια να βράσουν.
  • Τέλος καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο και «δένουμε» τη σάλτσα με το αραιωμένο κορν φλάουρ αφήνοντας το σαγανάκι να χυλώσει.
  • Tip:

    Εάν τα μύδια είναι με κέλυφος, προσέχουμε να ανοίξουν κατά το μαγείρεμα, αλλιώς τα αποσύρουμε απευθείας.

close