Ρεβίθια σαλάτα με θαλασσινά & φρουτώδες dressing

Ρεβίθια σαλάτα με θαλασσινά & φρουτώδες dressing

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια διαφορετική πρόταση για να φάμε τα ρεβίθια! Δροσερή σαλάτα με γαρίδες και τέλειο, φρουτώδες ντρέσινγκ.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή 1 Κύβο για Όσπρια Knorr
  • 1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο και χαραγμένο
  • 2-3 κλωναράκια θυμάρι
  • 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 50 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • Ξύσμα από 1 μανταρίνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • Φλοίδες πορτοκαλιού και μανταρινιού για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο για το σερβίρισμα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Χυμός από 1 μανταρίνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Hellmann’s Απαλή
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο κρύο νερό για 8-10 ώρες, για να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.
  • Σουρώνουμε στη συνέχεια τα ρεβίθια και τα βάζουμε να βράσουν με τη μερίδα του ζωμού ή με τον κύβο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και μπόλικο νερό για 40΄, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανά.
  • Στραγγίζουμε κατόπιν τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σέλερι, τη μαραθόριζα, τα καρότα, τη λιαστή ντομάτα και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το μανταρίνι. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Σοτάρουμε τις γαρίδες σε ελαιόλαδο για 5΄, μέχρι να γίνουν διάφανες. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ετοιμάζουμε το ντρέσιγνκ για τη σαλάτα ανακατεύοντας τον χυμό του λεμονιού και του μανταρινιού με το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
  • Σερβίρουμε τη σαλάτα σε βαθιά πιατέλα, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις φέτες εσπεριδοειδών, περιχύνουμε με το ντρέσιγνκ και γαρνίρουμε με το φρέσκο δενδρολίβανο.
  • Tip:

    Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και ψίχα από μύδια, για περισσότερη ποικιλία.

close