Ριζότο με θαλασσινά

Ριζότο με θαλασσινά

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα υπέροχο ζουμερό ριζότο θαλασσινών που θα σας ενθουσιάσει. Ετοιμάζεται πολύ εύκολα.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 150 γρ. καλαμάρι, κομμένο σε ροδέλες
  • 150 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 40 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 100 γρ. Βιτάμ Soft
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τις 2 μερίδες του ζωμού με 1 λίτρο νερό για 2΄-3΄. Αποσύρουμε και διατηρούμε το μείγμα ζεστό.
  • Σοτάρουμε το σκόρδο σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 1΄. Βγάζουμε το σκόρδο και ρίχνουμε το καλαμάρι και τις γαρίδες. Σβήνουμε με το μισό κρασί και σιγοβράζουμε για 2΄. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε για 2΄. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί.
  • Προσθέτουμε με κουτάλα μια δόση από τον ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 20΄, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να βράσει το ρύζι.
  • Περίπου 5 ΄ πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα καλαμάρια και αλατοπιπερώνουμε.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το 2 κ.σ. Βιτάμ Soft, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ριζότο για 2΄-3΄, πριν σερβίρουμε.
  • Tip:

    Αν θέλουμε, μπορούμε να βράσουμε 8-10 μύδια (καθαρισμένα) στον ζωμό λαχανικών και να τα προσθέσουμε στο ριζότο πριν το σερβίρουμε.

close