Σαλάτα με ρεβίθια και μπρόκολο

Σαλάτα με ρεβίθια και μπρόκολο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Συνδυάζουμε τα ρεβίθια με λαχανικά και φτιάχνουμε μια νόστιμη και χορταστική σαλάτα, που μπορεί να καταναλωθεί και ως κύριο πιάτο.

  • Σερβίρει2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος50 Λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Μπουκέτο Μυρωδικών ή 1 Κύβο για Όσπρια Knorr
  • 1 μπρόκολο (μόνο τα μπουκέτα)
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s μόνο με 3% λιπαρά
  • 6-7 φύλλα μαρουλιού για το σερβίρισμα
  • 2 κόκκινες πιπεριές, ψημένες και κομμένες σε λωρίδες

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό μαζί με τη μερίδα του ζωμού ή μαζί με τον κύβο για 50’. Στραγγίζουμε πολύ καλά.
  • Στο μεταξύ, ζεματίζουμε το μπρόκολο για 2’ σε βραστό νερό. Στραγγίζουμε και αφήνουμε το μπρόκολο να κρυώσει.
  • Σε μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα ρεβίθια με το ελαιόλαδο.
  • Σε δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε το μπρόκολο με τη μαγιονέζα.
  • Στρώνουμε τα φύλλα μαρουλιού σε μια πιατέλα και προσθέτουμε τις πιπεριές.
  • Προσθέτουμε στη συνέχεια τα ρεβίθια και το μπρόκολο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Tip:

    Ενισχύουμε την υφή αλλά και τη γεύση στις σαλάτες και στις σούπες μας με τραγανά κρουτόν.

close