Σαρμαδάκια με θαλασσινά

Σαρμαδάκια με θαλασσινά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μη σας ξεγελάει η εμφάνιση. Μοιάζουν με ντολμαδάκια αλλά δεν είναι! Τα σαρμαδάκια μας έχουν γέμιση θαλασσινών και είναι ένας λαχταριστός μεζές!

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 850-900 γρ. κληματόφυλλα (φρέσκα ή από βάζο)
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 700 ml βραστό νερό
  • 1 λαδόχαρτο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 2½ φλ. ρύζι καρολίνα
  • 150 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. ψίχα από μύδια, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. χταπόδι, βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. σουπιά, βρασμένη και ψιλοκομμένη
  • 2½ κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στον τρίφτη
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ή μάραθος, ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι δυόσμος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


  • Tip:

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ρύζι καρολίνα με αρωματικό ρύζι μπασμάτι, για περισσότερη γεύση και νοστιμιά.

close