Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα κλασικό και αγαπημένο σαρακοστιανό πιάτο, που οι λάτρεις των θαλασσινών φτιάχνουν όλο το χρόνο!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummarό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις σουπιές να βράσουν σε μια κατσαρόλα μαζί με τη μερίδα του ζωμού και 4 φλιτζάνια νερό για 10΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε κατόπιν από τη φωτιά.
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, ανακατεύοντας για 1΄-2΄, μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις σουπιές, το σπανάκι, τον άνηθο, τον χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για 15΄-20΄, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα του.
  • Tip:

    Μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή επιπλέον αρωματικά χορταρικά εποχής, όπως μυρώνια και καυκαλίθρες, για περισσότερη γεύση.

close