Σπαγγέτι με μύδια, κάππαρη και λιαστή τομάτα

Σπαγγέτι με μύδια, κάππαρη και λιαστή τομάτα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ανακατεμένα μέσα στα μακαρόνια θα ανακαλυψετε μύδια και ποικιλία λαχανικών που θα απογειώσουν τη νοστιμιά τους και σίγουρα θα βάλετε και δεύτερο πιάτο!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
  • 1 Κύβος για Ζυμαρικά Knorr
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ φλ. τριμμένο κρεμμύδι
  • ¾ φλ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. κάππαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
  • 2 κ.σ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. σταφίδα (μουσκεμένη σε νερό)
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • ½ κιλό μύδια (μόνο ψίχα)
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί ή ούζο
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente (για 1΄ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο), σε μπόλικο αλατισμένο νερό μαζί με έναν Κλασικό Κύβο για Ζυμαρικά.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, την κάππαρη, τη λιαστή τομάτα, τη σταφίδα, το κουκουνάρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα για 10΄.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος τα ζυμαρικά, ελαφρά στραγγισμένα, τα μύδια και τη μερίδα του ζωμού. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε στη συνέχεια τον βασιλικό και τη ρίγανη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
close