Σπαγγέτι με σουπιές και θαλασσινά

Σπαγγέτι με σουπιές και θαλασσινά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια χορταστική μακαρονάδα με θαλασσινά όπως δεν την έχετε ξαναδοκιμάσει. Η ποικιλία θαλασσινών και λαχανικών δίνει ένα καλοκαιρινό ύφος στο πιάτο σας.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας40 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • ½ πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 200 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες, κομμένες σε κομμάτια και βρασμένες 25΄
  • 200 γρ. μεγάλες γαρίδες (με την ουρά και το κεφάλι), καθαρισμένες μόνο στη ράχη τους
  • 10 μύδια με το κέλυφος, ζεματισμένα για 1΄-2΄μέχρι να ανοίξουν
  • 1 σφηνάκι ούζο ή Martini Bianco
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 10 ελιές πράσινες, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ή 1 κ.σ. αποξηραμένος
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας Pummaro
  • 400 γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • Φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente (για 1΄ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο), σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε όλα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και όλα τα θαλασσινά (σουπιές, γαρίδες και μύδια) και σβήνουμε με το ούζο.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού, τις ελιές, τον βασιλικό, τον πελτέ, την ψιλοκομμένη ντομάτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για 10΄.
  • Προσθέτουμε τα σπαγγέτι, στραγγισμένα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό.
  • Tip:

    Αντί για σουπιές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγάλα καλαμάρια (θράψαλα), ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

close