Σπανάκι και σέσκουλα κοκκινιστά με φέτα

Σπανάκι και σέσκουλα κοκκινιστά με φέτα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μαγειρέψτε σπανάκι και σέσκουλα κοκκινιστά με φέτα, για ένα πιάτο ασυνήθιστο και διαφορετικό.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και καθαρισμένο
  • ½ κιλό σέσκουλα, πλυμένα και καθαρισμένα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 200 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 Κύβος Knorr Ζωμός για Κοκκινιστά
  • 400 γρ. ντοματάκι Pummarò Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα και τα αφήνουμε κατόπιν να στραγγίξουν πολύ καλά σε σουρωτήρι.
  • Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον άνηθο, το σπανάκι και τα σέσκουλα και μόλις σοταριστούν όλα μαζί προσθέτουμε τον ζωμό, το ντοματάκι και ½ φλ. νερό.
  • Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για 30΄ περίπου.
  • Λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
  • Tip:

    Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ρύζι όταν βράζουν τα χορταρικά και έτσι να μετατρέψουμε το φαγητό σε ένα διαφορετικό σπανακόρυζο.

close