Σπανάκι και σέσκουλα κοκκινιστά με φέτα
Μαγειρέψτε σπανάκι και σέσκουλα κοκκινιστά με φέτα, για ένα πιάτο ασυνήθιστο και διαφορετικό.
- Σερβίρει4
- Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και καθαρισμένο
- ½ κιλό σέσκουλα, πλυμένα και καθαρισμένα
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 200 ml ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 Κύβος Knorr Ζωμός για Κοκκινιστά
- 400 γρ. ντοματάκι Pummarò Κλασικό Ψιλοκομμένο
- 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα και τα αφήνουμε κατόπιν να στραγγίξουν πολύ καλά σε σουρωτήρι.
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον άνηθο, το σπανάκι και τα σέσκουλα και μόλις σοταριστούν όλα μαζί προσθέτουμε τον ζωμό, το ντοματάκι και ½ φλ. νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για 30΄ περίπου.
- Λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Tip:
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ρύζι όταν βράζουν τα χορταρικά και έτσι να μετατρέψουμε το φαγητό σε ένα διαφορετικό σπανακόρυζο.