Χταποδάκι γιαχνιστό με λαχανικά

Χταποδάκι γιαχνιστό με λαχανικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Θαλασσινά και λαχανικά, ένας θρεπτικός και υγιεινός συνδυασμός, που είναι και πολύ νόστιμος!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 1 χταπόδι (1 κιλό)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 450 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκι Pummarò Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 250 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, την πιπεριά, το σέλερι, τα αποξηραμένα μυρωδικά, τη δάφνη και το κρασί.
  • Σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι του σκεύος, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  • Βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σουρώνουμε τη σάλτσα σε καθαρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το ντοματάκι, τις πατάτες, τη μερίδα του ζωμού, το ελαιόλαδο, και 2½ φλ. καυτό νερό. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 25΄.
  • Ρίχνουμε το χταπόδι στη σάλτσα και βράζουμε για 5΄-8΄ ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Tip:

    Μπορούμε να προσθέσουμε 1 ξυλάκι κανέλα, για περισσότερο άρωμα.

close