Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι
Ένας κλασικός και αγαπημένος συνδυασμός, το κοφτό μακαρονάκι και το χταποδάκι, έρχονται στο πιάτο σας με μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- Σερβίρει4
- Χρόνος προετοιμασίας40 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά
Υλικά
- 1 ολόκληρο χταπόδι (περίπου 2 κιλά)
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
- ½ κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- 400 γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
- 450 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 180 ml ελαιόλαδο Αλτις Παραδοσιακό
- 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε να σιγοβράσει στο νερό του μαζί με όλα τα λαχανικά και τα μπαχαρικά και με σκεπασμένο το σκεύος.
- Βγάζουμε το χταπόδι όταν μαλακώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Σουρώνουμε τη σάλτσα σε καθαρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το ντοματάκι, το κρασί, το ελαιόλαδο, τη μερίδα του ζωμού και 700 ml βραστό νερό.
- Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το ζυμαρικό και βράζουμε για 15΄. Προσθέτουμε το χταπόδι και βράζουμε για 5΄ ακόμη.
Tip:
Αντί για χταπόδι μπορούμε να ετοιμάσουμε το φαγητό με σουπιές, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.