Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

2 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένας κλασικός και αγαπημένος συνδυασμός, το κοφτό μακαρονάκι και το χταποδάκι, έρχονται στο πιάτο σας με μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας40 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1 ολόκληρο χταπόδι (περίπου 2 κιλά)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 450 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 180 ml ελαιόλαδο Αλτις Παραδοσιακό
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε να σιγοβράσει στο νερό του μαζί με όλα τα λαχανικά και τα μπαχαρικά και με σκεπασμένο το σκεύος.
  • Βγάζουμε το χταπόδι όταν μαλακώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σουρώνουμε τη σάλτσα σε καθαρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το ντοματάκι, το κρασί, το ελαιόλαδο, τη μερίδα του ζωμού και 700 ml βραστό νερό.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το ζυμαρικό και βράζουμε για 15΄. Προσθέτουμε το χταπόδι και βράζουμε για 5΄ ακόμη.
  • Tip:

    Αντί για χταπόδι μπορούμε να ετοιμάσουμε το φαγητό με σουπιές, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

close