Μαγειρίτσα για χορτοφάγους από τον Gus

Μαγειρίτσα για χορτοφάγους από τον Gus

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια διαφορετική μαγειρίτσα, με κύριο συστατικό τα μανιτάρια, που θα λατρέψουν οι χορτοφάγοι και όχι μόνο! Γίνεται πολύ εύκολα.

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • ½ κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κύβοι Κnorr Κλασικός Ζωμός Λαχανικών
  • ½ φλ. ρύζι καρολίνα
  • 2 ασπράδια και 1 κρόκος αυγού
  • 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και αφαιρούμε προσεκτικά από τα πορτομπέλο τις σκουρόχρωμες ραβδώσεις στο εσωτερικό.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε μπουκιές και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πράσο και σοτάρουμε για 5΄-7΄ ακόμη.
  • Ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και τους κύβους λαχανικών διαλυμένους σε 1 λίτρο καυτό νερό.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 10΄. Προσθέτουμε το ρύζι, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 20΄.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα. Ενώνουμε προσεκτικά με τον κρόκο, τον χυμό λεμονιού και 2-3 κουταλιές ζουμί από το φαγητό.
  • Προσθέτουμε στη σούπα το αυγολέμονο και ανακατεύουμε ζωηρά.
close