Φασολάκια λαδερά

Φασολάκια λαδερά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μαγειρέψτε ένα πεντανόστιμο πιάτο με φρέσκα φασολάκια με ντομάτα, σιγομαγειρεμένα με ζωμό λαχανικών και λευκό κρασί.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. πράσινα φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φετούλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 κύβος Knorr Κλασικός Ζωμός Λαχανικών
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • ½ κ.γ. νιφάδες τσίλι
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα κόβουμε στη μέση. Αν είναι κατεψυγμένα, τα ζεματίζουμε για 1΄ σε βραστό νερό.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο 5΄-6΄, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 5΄.
  • Ρίχνουμε στο σκεύος τα φασολάκια, τον κύβο λαχανικών, το κρασί και το τσίλι. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φέτες λεμονιού.
  • Tip:

    Μπορούμε να προσθέσουμε λουκάνικο και πατάτες, κομμένες σε κύβους, για ένα χορταστικό και εύκολο γεύμα.Σερβίρουμε επίσης, προαιρετικά, με καβουρδισμένο κουκουνάρι.

close