Κινέζικο μοσχαράκι με 5 μπαχαρικά

Κινέζικο μοσχαράκι με 5 μπαχαρικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Τι καλύτερο από ένα αρωματικό ανατολίτικο stir fry όταν θέλετε ένα γρήγορο και νόστιμο σπιτικό γεύμα!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
  • 1-2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 μικρό μπρόκολο (μόνο τα μπουκέτα)
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι ή γιασεμιού
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 6 κ.σ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία Κινέζικη Σάλτσα με 5 Μπαχαρικά Κnorr
  • ½ φλ. καυτό νερό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κρέας με τη σάλτσα σόγιας και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 20΄.
  • Βράζουμε το μπρόκολο για 3΄. Το στραγγίζουμε, το κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα wok, ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και 3 κ.σ. ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο και το τζίντζερ σε δυνατή φωτιά για 5΄. Βγάζουμε τα λαχανικά και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το κρέας για 2΄-3΄, μέχρι να πάρει χρώμα. Περιχύνουμε με την κινέζικη σάλτσα με 5 μπαχαρικά και το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα από τα υγρά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και τα λαχανικά, ανακατεύουμε για 1΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Tip:

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λαχανικά της συνταγής με κολοκυθάκια ή μανιτάρια (άσπρα, πλευρώτους ή σιτάκε). Επίσης, εάν μας περισσέψουν λαχανικά μπορούμε να ετοιμάσουμε μια πλούσια, κρεμώδη σούπα με 1 κύβο ή 1 μερίδα ζωμού Knorr «Σπιτικός».

close