Σουβλάκια κοτόπουλου Teriyaki

Σουβλάκια κοτόπουλου Teriyaki

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αυτά τα σουβλάκια, μαριναρισμένα με υπέροχη, ελαφρώς γλυκιά σάλτσα τεριγιάκι, είναι πεντανόστιμα είτε τα ψήσετε στο γκριλ είτε στο τηγάνι.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ. φιλέτο στήθους κοτόπουλου
  • 120 ml Σάλτσα Τεριγιάκι Knorr Asia
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 150 γρ. ντομάτες τσέρι
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι, κατά προτίμηση baby
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού
  • Μια πρέζα φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 30 λεπτά στην σάλτσα Τεριγιάκι. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 1 ½ κρεμμύδι. Αφήνουμε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι για τη σαλάτα.
  • Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια περνώντας στα καλαμάκια κομμάτια κοτόπουλου, ντομάτας, πιπεριάς και κρεμμυδιού. Ψήνουμε σε γκριλ ή σε τηγάνι σε μέτρια ή δυνατή φωτιά για 10 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.
  • Ανακατεύουμε το σπανάκι με το υπόλοιπο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε στη σαλάτα ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε πιπέρι. Σερβίρουμε με τα σουβλάκια.
  • Tip:

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα σουβλάκια και άλλα λαχανικά όπως μανιτάρια, κολοκυθάκια ή μελιτζάνες. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε λάιμ αντί για λεμόνι στη σαλάτα.

close