Χοιρινό με τζίντζερ και λαχανικά

Χοιρινό με τζίντζερ και λαχανικά

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αυτό το stir fry χοιρινό με λαχανικά θα σας συναρπάσει με τα έντονα αρώματα του τζίντζερ και της σόγιας.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 συσκευασία Βιετναμέζικη Σάλτσα με Σόγια & Τζίντζερ Knorr Asia
  • 6 κ.σ. σησαμέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
  • 1 συσκευασία Νoodles Αυγού Knorr Asia
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 καρότο, κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 αγγουράκι, κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 100 γρ. άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 150 γρ. αρακάς ή φρέσκα φασολάκια, κομμένα στη μέση
  • ½ φλ. καυτό νερό
  • 1-2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Περιχύνουμε το κρέας με τη βιετναμέζικη σάλτσα με σόγια και τζίντζερ ανακατεμένη με 3 κ.σ. από το σησαμέλαιο. Μαρινάρουμε για 30΄.
  • Στο μεταξύ, βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, ανακατεύουμε με 1 κ.σ. σησαμέλαιο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο wok ή σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τα λαχανικά στο υπόλοιπο σησαμέλαιο για 3΄-4΄. Βγάζουμε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος το κρέας και το σοτάρουμε για 3΄-4΄, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι, ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε για 5΄ ακόμη.
  • Προσθέτουμε στο wok τα λαχανικά και τα noodles. Ανακατεύουμε για 2΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Tip:

    Με το υπόλοιπο λάχανο ετοιμάζουμε μια σούπα ή μια ζεστή σαλάτα σοτάροντας με σκόρδο, κρεμμύδι και κύμινο.

close