Τηγανητές γαρίδες με καρύδα και τσίλι

Τηγανητές γαρίδες με καρύδα και τσίλι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας απόψε με ζουμερές γαρίδες σε αρωματική πάστα καρύδας και τσίλι, σερβιρισμένες με ρύζι στον ατμό.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες (με τις ουρές)
  • 4 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κομμάτι (2-3 εκ.) φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 συσκευασία Ταϊλανδέζικη Σάλτσα με Καρύδα και Τσίλι Knorr Asia
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 φλ. καυτό νερό
  • 1-2 κ.σ. φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε ελαφρά τις γαρίδες και τις στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
  • Στο wok ή σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε καλά το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τις γαρίδες και την πιπεριά τσίλι για 4΄-5΄.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄ ακόμη.
  • Περιχύνουμε με την ταϊλανδέζικη σάλτσα με καρύδα και τσίλι, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ και το νερό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 3΄.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε ιδανικά με αρωματικό ρύζι γιασεμιού.
  • Tip:

    Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βρασμένο αρακά ή βλαστούς για μια ιδιαίτερη νότα στα λαχανικά μας.

close