Γλυκόξινο χοιρινό με ανανά

Γλυκόξινο χοιρινό με ανανά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το γλυκόξινο χοιρινό με ανανά θα γίνει το νέο αγαπημένο πιάτο για όλη την οικογένεια.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 κ.σ. σησαμέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
  • 1 συσκευασία Σάλτσα Γλυκόξινη Knorr Asia
  • 1 πακέτο Noodles Αυγού Knorr Asia
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φρέσκος ανανάς ή 1 κονσέρβα ανανάς σε χυμό (στραγγισμένος), κομμένος σε κύβους
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 αγγουράκι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • ½ φλ. βραστό νερό

Εκτέλεση

  • Αλείφουμε το κρέας με τη μισή ποσότητα από το φυτικό λάδι και τη γλυκόξινη σάλτσα και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 30΄.
  • Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. σησαμέλαιο, για να μην κολλήσουν.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε wok ή σε μεγάλο τηγάνι, μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα τηγανίζουμε για 5΄, ανακατεύοντας συχνά.
  • Βγάζουμε τα λαχανικά από το σκεύος, σκουπίζουμε το wok με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και προσθέτουμε το κρέας. Τηγανίζουμε για 2΄-3΄, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε ½ φλ. βραστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5΄ ακόμη. Ρίχνουμε ξανά στο wok τα λαχανικά και τα noodles, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
  • Tip:

    Μπορούμε να προσθέσουμε στα λαχανικά ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο καθώς και μανιτάρια, πλευρώτους ή σιτάκε, κομμένα σε φέτες.

close