Κατσικάκι ψητό στον φούρνο από τον Gus

Κατσικάκι ψητό στον φούρνο από τον Gus

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Λαχταριστό κατσικάκι στο φούρνο, για όσους δεν προτιμούν την πατροπαράδοτη σούβλα.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος120 Λεπτά

Υλικά

  • 2 κιλά κατσικίσιο κρέας, κομμένο σε μερίδες
  • 2 κιλά πατάτες, μικρές στρογγυλές ή κομμένες κυδωνάτες
  • Χυμός από 2 ζουμερά λεμόνια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 2 κύβοι Knorr Κλασικός Ζωμός Λαχανικών
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε κύβους
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα, τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
  • Σκεπάζουμε τις πατάτες με τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα υλικά (σκόρδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι και κεφαλοτύρι).
  • Προσθέτουμε το κρέας, το περιχύνουμε με το υπόλοιπο λεμόνι και ελαιόλαδο και το σκεπάζουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Διαλύουμε τους κύβους σε 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό και περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο, ώστε το φαγητό να παραμείνει ζουμερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 1 ώρα & 30΄.
  • Αφαιρούμε το καπάκι του σκεύους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ ακόμη στους 250° C γυρίζοντας το κρέας μία φορά.
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα και τζατζίκι.
close