Φαρφάλες με λιαστή ντομάτα, μπρόκολο και αμύγδαλα από τον Gus

Φαρφάλες με λιαστή ντομάτα, μπρόκολο και αμύγδαλα από τον Gus

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια ξεχωριστή συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών, που θα φέρει νέα νοστιμιά στο καθημερινό τραπέζι.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 45 ml. ελαιόλαδο ( 3 κ.σ.)
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουμπούκια
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ φλ. λιαστή ντομάτα
  • 1 Σπιτικό ζωμό Λαχανικών Knorr
  • 450 γρ. φαρφάλες
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε 2 κ.σ. λάδι, το ξύδι, το σιρόπι, τη μουστάρδα και 2 σκελίδες σκόρδο. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ζωμό και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τις φαρφάλες και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι αλντέντε. Στραγγίζουμε τις φαρφάλες και κρατάμε 1/2 φλ.τσ. απο το ζωμό που βράσανε. Βάζουμε τις φαρφάλες σε ένα μπόλ και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρούμε τα αμύγδαλα απο το τηγάνι τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το υπόλοιπο σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 8 λεπτά ανακατεύοντας ώστε να μην κολλήσουν τα λαχανικά.
  • Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και προσθέτουμε τις ντομάτες και το μίγμα ξυδιού που φτιάξαμε. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε τις φαρφάλες, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό που κρατήσαμε απο τα μακαρόνια αν χρειαστεί.
  • Σερβίρουμε τις φαρφάλες με τα λαχανικά και γαρνίρουμε με την παρμεζάνα και τα αμύγδαλα.
    close