Χειροποίητα ραβιόλια με σάλτσα ντομάτας από τον Gus

Χειροποίητα ραβιόλια με σάλτσα ντομάτας από τον Gus

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Εντυπωσιάστε φτιάχνοντας νόστιμα σπιτικά ραβιόλια!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας110 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 αυγά
  • 2 κοφτές κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 1 αυγό
  • 500 γραμμάρια φέτα
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 600 γραμμάρια ντομάτα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • πολύ λίγο βασιλικό
  • 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 κύβο κλασικό Knorr Βοδινό

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη: Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε σιγά- σιγά νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή και που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Αφήνετε τη ζύμη μία ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
  • Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια. Να έχετε κοντά σας ένα πιατάκι με λίγο αλεύρι ώστε εάν τυχόν η ζύμη είναι λιγάκι υγρή να περνάτε κάθε κομμάτι με λίγο αλεύρι να τ' απορροφήσει.
  • Με την κουζινομηχανή περνάμε το ζυμάρι από το ειδικό εξάρτημα. Κόβετε στρογγυλά κομμάτια από την ισιωμένη ζύμη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη σταδιακά ανακατεύοντας.
  • Γεμίζουμε τα ραβιόλια στο κέντρο τους, τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και με ένα πιρούνι και λίγο νεράκι ασφαλίζουμε την άκρη ώστε να μην ανοίξουν.
  • Διαλύουμε το ζωμό σε μία κατσαρόλα με νερό. Τα βράζουμε για 5-6 λεπτά.
  • Για τη σάλτσα ντομάτας: Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.
    close