Μακαρονάδα με μεσογειακή κόκκινη σάλτσα

Μακαρονάδα με μεσογειακή κόκκινη σάλτσα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μακαρονάδα με μεσογειακή κόκκινη σάλτσα, μια εύκολη και χορταστική συνταγή με έντονα αρώματα μεσογείου!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 200 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 800 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummaro Κλασικό
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας Pummaro
  • 1 ½ κ.σ. ζάχαρη
  • 1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Μπουκέτο Μυρωδικών
  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό σκεύος, σοτάρουμε όλα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ζωμό και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε τη σάλτσα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20΄.
  • Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
  • Tip:

    Για πιο δυνατό άρωμα στη σάλτσα ντομάτας, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. λιαστή ντομάτα στο σοτάρισμα.

close