Τυρόπιτα κοκκινιστή με φύλλο σφολιάτας

Τυρόπιτα κοκκινιστή με φύλλο σφολιάτας

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Εύκολη τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας και πλούσια γέμιση με τυριά και πιπεριές Φλωρίνης. Σερβίρει 6-8 άτομα.

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • 150 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. φρέσκο γάλα
  • ½ κ.γ. Knorr Extra Γεύση Ζωμός Λαχανικών σε κόκκους
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, λιωμένες στο μπλέντερ
  • 3-4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή) σε σκόνη
  • ½ κ.σ. μαύρο σουσάμι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα 2/3 από το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε ελαφρά το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, τον ζωμό σε κόκκους και τον πολτό πιπεριάς. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
  • Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, τη γραβιέρα, τον δυόσμο, ττην πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε σε λείο μείγμα.
  • Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί, αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35΄.
    close