Κοτόπουλο με μπάμιες

Κοτόπουλο με μπάμιες

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Κοτόπουλο με μπάμιες στη γάστρα, νόστιμο, ζουμερό και λαχταριστό φαγητό για το καθημερινό τραπέζι!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος50 Λεπτά

Υλικά

  • 750 γρ. φρέσκες μπάμιες
  • 2-3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • ½ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 κοτόπουλο (1½ κιλό) κομμένο σε μερίδες
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 3½ φλ. νερό
  • 4 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 4 πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε κωνικά τις κορυφές από τις μπάμιες, σαν τη μύτη ενός μολυβιού. Τις αλατίζουμε, τις περιχύνουμε με το ξίδι και τις αφήνουμε για 2-3 ώρες. Τις ξεπλένουμε κατόπιν καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10΄, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον ζωμό, και 1 φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 20΄.
  • Στη συνέχεια, βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε ξεχωριστά το κρεμμύδι και τη σάλτσα του φαγητού.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε γάστρα, το σκεπάζουμε με φέτες ντομάταςκαι συνεχίζουμε βάζοντας διαδοχικά μια σειρά μπάμιες, μία σειρά ντομάτες.
  • Προσθέτουμε τέλος τις πιπεριές, λίγο αλάτι ακόμη, τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο νερό, το κρεμμύδι και τη σάλτσα από το κοτόπουλο.
  • Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 20΄. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180° C και ψήνουμε για 20΄ ακόμη. Τέλος, αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε για 10΄, ώστε να ροδοκοκκινήσει το φαγητό.
close