Κοτόπουλο με κολοκυθάκια

Κοτόπουλο με κολοκυθάκια

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Κοτόπουλο με κολοκυθάκια, μια άκρως καλοκαιρινή και ελαφριά συνταγή που θα λατρέψετε!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (χωρίς το δέρμα)
  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Κότας με 25% λιγότερο ΑΛΑΤΙ
  • 1½ κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος σε φαρδιές φέτες
  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Λαχανικών
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Κλωναράκια μαϊντανού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου ως εξής: τυλίγουμε κάθε φιλέτο με μεμβράνη και το πιέζουμε δυνατά κατά μήκος της επιφάνειας με ένα πλάστη, ώστε να αποκτήσει το ιδανικό πάχος, περίπου το ¼ του αρχικού.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη, λιώνουμε τον κύβο κότας σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα, μόνο από τη μία πλευρά. Πασπαλίζουμε την πλευρά που αλείψαμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Αλείφουμε μια πιατέλα με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα φιλέτα, με την πλευρά που έχουμε καρυκεύσει να ακουμπά στο ελαιόλαδο.
  • Στη συνέχεια, λιώνουμε τον κύβο λαχανικών σε ½ κ.σ. ελαιόλαδο και αλείφουμε τα κολοκυθάκια, μόνο από τη μία πλευρά.
  • Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο και βάζουμε τα κολοκυθάκια, με την πλευρά τους που έχουμε καρυκεύσει να ακουμπάει στη βάση. Ψήνουμε για 10΄ από τη μία πλευρά, γυρίζουμε και ψήνουμε για 5΄ ακόμη.
  • Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα δεύτερο σχαροτήγανο για 5΄ περίπου, για να ψήσουμε αμέσως μετά τα φιλέτα. Ψήνουμε κάθε φιλέτο για λιγότερο από 1΄ από κάθε πλευρά και τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να σερβίρουμε.
  • Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα και προσθέτουμε τα φιλέτα, με την καρυκευμένη τους πλευρά προς τα έξω.
  • Περιχύνουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με κλωναράκια μαϊντανού.
close