Πικάντικο κοτόπουλο κατσαρόλας με μέλι

Πικάντικο κοτόπουλο κατσαρόλας με μέλι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια διαφορετική εκδοχή του κοτόπουλου στην κατσαρόλα. Λαχταριστό και πικάντικο μελωμένο κοτόπουλο που συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 3-4 γαρίφαλα ολόκληρα (μοσχοκάρφια)
  • ½ ξύλο κανέλας
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
  • 1 κοτόπουλο (1½ κιλό) κομμένο σε μερίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 600 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1 κύβος Knorr Κύβος Λαχανικών Βιολογικής Γεωργίας
  • 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, σκεπάζουμε το σκεύος και μαρινάρουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
  • Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
  • Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο. Το βγάζουμε κατόπιν από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα.
  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού, τον κύβο λαχανικών και 4 φλ. νερό. Ρίχνουμε κατόπιν το κοτόπουλο, τη σταφίδα, το μέλι και το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  • Σερβίρουμε το μελωμένο κοτόπουλο με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.
    close