Ογκρατέν κοτόπουλου

Ογκρατέν κοτόπουλου

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα ξεχωριστό σουφλέ με κοτόπουλο, πατάτες, μανιτάρια και αφράτη μπεσαμέλ!

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας40 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 4 πατάτες κομμένες σε μεγάλες φέτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις για το τηγάνισμα
  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου (κατά προτίμηση από μπούτι) κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγισμένο
  • 1 κ.σ. Flora με βούτυρο, λιωμένο
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε ελαφρώς τις πατάτες στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν, και τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  • Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού διαλυμένη σε ½ φλ. νερό και βράζουμε το μείγμα για 15΄ περίπου.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, βράζουμε για 5΄ ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε τις πατάτες αλατισμένες, ως βάση για τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε τις πατάτες με το μείγμα του κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. κεφαλογραβιέρα.
  • Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ως εξής: ζεσταίνουμε πολύ καλά το γάλα μαζί με το κορν φλάουρ σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
  • Ανακατεύουμε κατόπιν την μπεσαμέλ με το γιαούρτι, το Flora, το αυγό, το τυρί και το μοσχοκάρυδο.
  • Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ το περιεχόμενο του ταψιού και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45΄ περίπου, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
close