Φασόλια σούπα με σέσκουλα, λαχανικά και ρύζι

Φασόλια σούπα με σέσκουλα, λαχανικά και ρύζι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Τα κλασικά φασόλια… όχι και τόσο κλασικά! Παντρεύουμε τα φασόλια με σέσκουλα, διάφορα λαχανικά και ρύζι, με αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερο και θρεπτικό πιάτο.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 350 γρ. άσπρα ξερά φασόλια
  • 5κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. σέσκουλα, χοντροκομμένα
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού ή 1 Κύβο για Όσπρια Knorr
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 50 γρ. φέτα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • ½ κ.γ. μπούκοβο για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουσκεύουμε τα φασόλια για 8-10 ώρες σε κρύο νερό. Κατόπιν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν για 30΄. Σουρώνουμε και πετάμε το πρώτο νερό.
  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά και το καρότο για 4΄-5΄, προσθέτουμε το σέλερι και τα σέσκουλα και ανακατεύουμε για 3΄ ακόμη.
  • Ρίχνουμε τα φασόλια και τον ζωμό ή τον κύβο και συμπληρώνουμε νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει τα υλικά. Βράζουμε για 15΄-20΄.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 15΄ ακόμη, μέχρι να χυλώσει το φαγητό.
  • Σερβίρουμε το φαγητό περιχύνοντάς το με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με την τριμμένη φέτα και το μπούκοβο.
  • Tip:

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σέσκουλα με φρέσκο σπανάκι.

close