Φακές σούπα με πορτοκάλι
Ποιος είπε ότι οι φακές σούπα δεν μπορούν να ανανεωθούν; Δοκιμάσαμε πορτοκάλι στη συνταγή μας και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο!
- Σερβίρει4
- Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά
Υλικά
- 500 γρ. φακές, χοντρές
- 6 φλ. βραστό νερό
- 1 κύβος Κnorr Ζωμός για Όσπρια
- 520 γρ. (1 συσκευασία) χυμός ντομάτας Pummaro Πιο Συμπυκνωμένο
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. ξίδι για το σερβίρισμα
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φακές σε μπόλικο νερό για 10’ – 15’. Στραγγίζουμε και πετάμε το πρώτο νερό.
- Στη συνέχεια, γεμίζουμε μια κατσαρόλα με το βραστό νερό και διαλύουμε τον κύβο oσπρίων.
- Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πορτοκάλι, τη δάφνη και το πιπέρι. Βράζουμε για 5’.
- Ρίχνουμε τις φακές, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30’ περίπου, μέχρι να χυλώσει ελαφρά η σούπα.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και βράζουμε για 10’ ακόμη.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας λίγες σταγόνες ξίδι σε κάθε πιάτο.
Tip:
Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.