Κοτόπουλο γιουβέτσι με κριθαράκι

Κοτόπουλο γιουβέτσι με κριθαράκι

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά της μαμάς, το γιουβέτσι, εδώ με ζουμερό κοτόπουλο. Δοκιμάστε το!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο (1½ κιλό περίπου) κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummaro Passata Κλασικό
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 200 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • ½ φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 5΄-6΄, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από το σκεύος, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε κατόπιν το καρότο και ανακατεύουμε για 2΄. Μεταφέρουμε και πάλι το κοτόπουλο στο σκεύος και σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε στη συνέχεια τον χυμό ντομάτας, τη μερίδα του ζωμού, το μπαχάρι και 1½ λίτρο νερό. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, βράζουμε για 5΄ περίπου και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30΄.
  • Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 30΄ ακόμη. Στα τελευταία 10΄ του χρόνου ψησίματος πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  • Αποσύρουμε κατόπιν από τον φούρνο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
    close