Κοτόπουλο στο φούρνο με λαχανικά

Κοτόπουλο στο φούρνο με λαχανικά

4 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Δώστε στο κοτόπουλο φούρνου το κάτι παραπάνω με μια πεντανόστιμη μαρινάδα και λαχανικά!

  • Σερβίρει4 – 6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Λαχανικών
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά)
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 4 κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 150 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 φλ. χλιαρό νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας σε ένα μπολ τον κύβο λαχανικών με το ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα) και τη μουστάρδα.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε με τα 2/3 από τη μαρινάδα, εσωτερικά και εξωτερικά. Ανασηκώνουμε το δέρμα και αλείφουμε το άνοιγμα με την υπόλοιπη μαρινάδα.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και αραδιάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό.
  • Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50΄-60΄ περίπου (ελέγχουμε το ψήσιμο τρυπώντας βαθιά το κοτόπουλο με ένα πιρούνι).
    close