Κρεμμυδάτο κοτόπουλο φούρνου με πατάτες

Κρεμμυδάτο κοτόπουλο φούρνου με πατάτες

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το κοτόπουλο στον φούρνο είναι ένα φαγητό που γίνεται εύκολα, είναι χορταστικό και αρέσει σε όλους. Σας δίνουμε μικρά μυστικά για να απογειώσετε τη γεύση του!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Κότας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο, ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες baby, κομμένες στη μέση
  • 5-6 μικρά κρεμμύδια, καθαρισμένα
  • 1-2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 150 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 φλ. χλιαρό νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας σε ένα μπολ τον κύβο κότας με το ελαιόλαδο και το μέλι.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε, εσωτερικά και εξωτερικά, με τα 2/3 της μαρινάδας. Ανασηκώνουμε το δέρμα και αλείφουμε το άνοιγμα με την υπόλοιπη μαρινάδα.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αραδιάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό.
  • Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50΄-60΄ περίπου (ελέγχουμε το ψήσιμο τρυπώντας βαθιά το κοτόπουλο με ένα πιρούνι).
    close