Γλυκός τραχανάς με ντομάτα και πικάντικα κρουτόν

Γλυκός τραχανάς με ντομάτα και πικάντικα κρουτόν

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Εύκολος στο μαγείρεμα και θρεπτικός, ο ταπεινός τραχανάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό πιάτο με την προσθήκη των κατάλληλων υλικών!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 2 φλ. τραχανάς γλυκός
  • 400 γρ. ψιλοκομμένο ντοματάκι Pummaro Κλασικό
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας Pummaro
  • 1 μερίδα Knorr “Σπιτικός” Ζωμός Κότας ή Βοδινού
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 700 ml νερό καυτό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ ΑΠΟ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
  • 2 ασπράδια αυγού, καλά χτυπημένα
  • 200 γρ. λαδοτύρι, κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ ΑΠΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

Εκτέλεση

  • Για τον τραχανά, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μερίδα του ζωμού με το νερό για 2΄. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και το ελαιόλαδο και βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε τον τραχανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει και να δέσει με την ντομάτα. Αποσύρουμε.
  • Για τα κρουτόν από λαδοτύρι, ρίχνουμε τους κύβους του τυριού στα ασπράδια, τους περνάμε στη συνέχεια από το αλεύρι και τους τινάζουμε ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για μία φορά ακόμη. Τηγανίζουμε τα κρουτόν σε καυτό ηλιέλαιο για 2΄-3΄. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Για τα κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και περιχύνουμε τις φέτες από το κουλούρι. Ανακατεύουμε, βαζουμε σε ταψί και ψήνουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ ή στον αέρα, μέχρι να ξεροψηθούν.
  • Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό, σε βαθύ πιάτο, γαρνίροντας με τα πικάντικα, τραγανά κρουτόν και τις ξεροψημένες φέτες από κουλούρι Θεσσαλονίκης.
close