Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν και κρέμα

Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν και κρέμα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Δύσκολα θα βρείτε κάποιον που να μην του αρέσουν τα μακαρόνια φούρνου. Σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή που θα δώσει μια καλή απάντηση στο ερώτημα «τι μαγειρεύουμε σήμερα»;

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 μερίδα Knorr "Σπιτικός" Ζωμός Βοδινού
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 φλ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1½ φλ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε κυβάκια
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 ματσάκι φρέσκο μυρωδικό (δυόσμος, άνηθος ή μαϊντανός), ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια al dente. Στραγγίζουμε και κρατάμε ένα λίτρο από το νερό τους.
  • Βάζουμε ξανά το νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού. Βράζουμε για 2΄, χαμηλώνουμε και αφήνουμε τον ζωμό να σιγοβράζει.
  • Διαλύουμε το αλεύρι σε 1 φλ. από τον ζωμό και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ο ζωμός.
  • Αποσύρουμε και ανακατεύουμε με τα μακαρόνια, τα τυριά, το ζαμπόν, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το μυρωδικό. Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος, αλειμμένο με ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 15΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
close