Γαρίδες πεταλούδα με μεσογειακή μακαρονάδα

Γαρίδες πεταλούδα με μεσογειακή μακαρονάδα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η γαριδομακαρονάδα είναι από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά πιάτα. Δοκιμάστε τη συνταγή μας και θα γίνει και το δικό σας αγαπημένο!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 8-10 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Λαχανικών
  • 1 συσκευασία Knorr Έτοιμη Σάλτσα για ζυμαρικά Napoletana
  • ½ φλ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Χαράζουμε τις γαρίδες στη μέση και τις ανοίγουμε προσεκτικά σε σχήμα πεταλούδας. Μεταφέρουμε σε ρηχό ταψί.
  • Σε μικρό μπολ, ανακατεύουμε το Βιτάμ με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον βασιλικό. Περιχύνουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε στο γκριλ για 3΄-4΄.
  • Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως τη μακαρονάδα σε πιατέλα γαρνίροντας με τη φέτα, τις γαρίδες και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    close