Γόπες κοκκινιστές

Γόπες κοκκινιστές

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Στο τηγάνι μεν, κοκκινιστές δε! Δοκιμάστε να φτιάξετε τις γόπες λίγο διαφορετικά απ’ ότι συνηθίζετε. Είμαστε βέβαιοι, ότι το αποτέλεσμα θα σας αρέσει.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό γόπες
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός για Ψάρι & Θαλασσινά
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες & ψιλοκομμένες
  • 1 γλυκιά πιπεριά κέρατο, κομμένη σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά τις γόπες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 15΄ σε σουρωτήρι, ώστε να στραγγίσουν και να απορροφήσουν το αλάτι τους.
  • Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τη μερίδα του ζωμού, την ντομάτα, την πιπεριά, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15΄.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τις γόπες και ανακατεύουμε προσεκτικά, ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15΄ σε χαμηλή φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε το φαγητό με τον μαϊντανό, αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    close