Μοσχάρι με λαχανικά και σάλτσα Teriyaki

Μοσχάρι με λαχανικά και σάλτσα Teriyaki

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια εύκολη ασιατική συνταγή με μοσχαρίσιο κρέας και νουντλς, που θα ετοιμάσετε γρήγορα με τη βοήθεια της σειράς ασιατικών προϊόντων της Knorr!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση από το νουά), κομμένο σε κύβους
  • 175 ml Σάλτσα Teriyaki Knorr Asia
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • ½ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 4 πράσινες ή κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 μερίδα Knοrr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 1 φλ. καυτό νερό
  • 1 συσκευασία Noodles Αυγού Knorr Asia
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κρέας σε μπολ, το περιχύνουμε με τη σάλτσα teriyaki και μαρινάρουμε για 20΄.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρέας και το αλευρώνουμε ελαφρά.
  • Στο wok ή σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε καλά 2 κ.σ. από το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο σκεύος, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το μοσχαράκι, τη μερίδα του ζωμού και το νερό. Ανακατεύουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, ανακατεύουμε με το μοσχαράκι και σερβίρουμε αμέσως.
close