Ταϊλανδέζικες γαρίδες με λαχανικά

Ταϊλανδέζικες γαρίδες με λαχανικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ετοιμάστε ένα ξεχωριστό ασιατικό πιάτο σε λίγο χρόνο και εντυπωσιάστε με τις ικανότητές σας στην κουζίνα!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό γαρίδες, καθαρισμένες (με τις ουρές)
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 συσκευασία Ταϊλανδέζικη Σάλτσα με Καρύδα και Τσίλι Knorr Asia
  • 1 μερίδα Knοrr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 1 φλ. καυτό νερό
  • 1 συσκευασία Knorr Risonatto Indienne
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Στο wok ή σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε τις γαρίδες στο ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο για 2΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 3΄-4΄ ακόμη.
  • Ρίχνουμε την ταϊλανδέζικη σάλτσα με καρύδα και τσίλι, τη μερίδα του ζωμού και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 10΄ περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το risonatto indienne συμφώνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σερβίρουμε τις γαρίδες συνοδεύοντας με το risonatto. Γαρνίρουμε προαιρετικά με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
close