Γαρίδες τεμπούρα με σάλτσα sweet chilli

Γαρίδες τεμπούρα με σάλτσα sweet chilli

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Φτιάξτε τηγανιτές γαρίδες με ένα πεντανόστιμο κουρκούτι και εντυπωσιάστε!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • ½ κουτάκι σόδα, κρύα από το ψυγείο
  • ½ κουτάκι γκαζόζα, κρύα από το ψυγείο
  • ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. ρυζάλευρο ή κορν φλάουρ
  • ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη ή ½ κ.γ. κρυσταλλική
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2-3 φλ. ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 συσκευασία Σάλτσα Sweet Chilli Knorr Asia
  • 1 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε ελαφρά τις γαρίδες, τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Ετοιμάζουμε ένα εύκολο μπεν μαρί χρησιμοποιώντας δύο μπολ. Γεμίζουμε το μπολ της βάσης με κρύο νερό, παγάκια και ½ κ.γ. αλάτι.
  • Στο δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε σε χυλό τη σόδα, την γκαζόζα, το αλεύρι, το μισό ρυζάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τον κρόκο αυγού και ½ κ.γ. αλάτι.
  • Τοποθετούμε τον χυλό επάνω στο μπολ της βάσης και τον διατηρούμε κρύο.
  • Πανάρουμε τις γαρίδες με το υπόλοιπο ρυζάλευρο και τις βουτάμε μία μία στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε τις γαρίδες λίγες λίγες σε καυτό ηλιέλαιο για 2΄-3΄, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα ο χυλός.
  • Βγάζουμε τις γαρίδες με τρυπητή κουτάλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα sweet chilli και σερβίρουμε αμέσως. Γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο.
    close