Γλυκόξινο μοσχαράκι με φρούτα και καρπούς

Γλυκόξινο μοσχαράκι με φρούτα και καρπούς

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Πώς θα σας φαινόταν να φτιάξετε ένα λαχταριστό ασιατικό πιάτο σε λιγότερο από μία ώρα; Δοκιμάστε το γλυκόξινο μοσχαράκι με αποξηραμένα φρούτα και κάσιους που σας προτείνουμε!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση από το νουά), κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή σε κύβους
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο ή καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 4 πράσινες ή κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 50 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 50 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 50 γρ. ανάλατα κάσιους, χονδροτριμμένα
  • 1 μερίδα Knοrr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • ½ φλ. καυτό νερό
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • ½ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 175 ml Σάλτσα Sweet Chilli Knorr Asia
  • ½ κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 συσκευασία Noodles Αυγού Knorr Asia ή Knorr Risonatto Rizi Bizi
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο wok ή σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε καλά 2 κ.σ. από το ηλιέλαιο ή το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα.
  • Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε το υπόλοιπο φυτικό λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά, τα αποξηραμένα φρούτα και τα κάσιους.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος το κρέας, τη μερίδα του ζωμού, το νερό, τα μπαχαρικά και τη σάλτσα Sweet Chilli.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για 15’. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και αφήνουμε για 4’-5’ ακόμη, για να δέσει η σάλτσα.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα noodles ή το risonatto rizi bizi σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σερβίρουμε το φαγητό συνοδεύοντας με τα noodles ή το risonatto.
    close