Κινέζικη σαλάτα  με σόγια και τζίντζερ

Κινέζικη σαλάτα με σόγια και τζίντζερ

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Σας αρέσουν οι σαλάτες; Δοκιμάστε κάτι έξω από τα συνηθισμένα, φτιάχνοντας αυτή τη δροσερή σαλάτα με ποικιλία λαχανικών και εξωτική βινεγκρέτ!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος2 Λεπτά

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
  • 10 μπουκετάκια από μπρόκολο
  • 1 αγγούρι (χωρίς τους σπόρους), κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κινέζικο λάχανο ή 1 μαρούλι, κομμένο μέτρια για σαλάτες
  • 4 μεγάλα άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 3 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΕΤ
  • 1 συσκευασία Βιετναμέζικη Σάλτσα με Σόγια και Τζίντζερ Knorr Asia
  • ½ φλ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 80 γρ. μηλόξυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεματίζουμε το μπρόκολο για 1΄-2΄ σε βραστό νερό. Στραγγίζουμε και κρυώνουμε τα μπουκετάκια κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης.
  • Βάζουμε το μπρόκολο σε μπολ σερβιρίσματος και ανακατεύουμε ελαφρά με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα.
  • Χτυπάμε για 1΄ στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
close