Φιλέτο μπακαλιάρου με καρύδα και τσίλι

Φιλέτο μπακαλιάρου με καρύδα και τσίλι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η σειρά ασιατικών προϊόντων της Knorr θα σας κάνει να παίζετε την ασιατική κουζίνα στα δάχτυλα! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για φιλέτο μπακαλιάρου με… εξωτικό άρωμα!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 3 φιλέτα μπακαλιάρου (1.200 γρ. περίπου)
  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
  • 1 συσκευασία Ταϊλανδέζικη Σάλτσα με Καρύδα και Τσίλι Knorr Asia
  • 2 κ.σ. Βιετναμέζικη Σάλτσα με Σόγια και Τζίντζερ Knorr Asia
  • 1½ κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ (μοσχολέμονο)
  • 5 κ.σ. ηλιέλαιο
  • Αλάτι χονδρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
  • 1 συσκευασία Knorr Risonatto Indienne
  • 1-2 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και τα βάζουμε σε σακούλα φύλαξης τροφίμων.
  • Σε μικρό μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ομοιογενές μείγμα και περιχύνουμε τα φιλέτα.
  • Κλείνουμε καλά τη σακούλα και ανακινούμε για να καλυφθούν τα φιλέτα. Μαρινάρουμε για 15΄-20΄.
  • Στραγγίζουμε ελαφρά τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στο μπάρμπεκιου για 8΄-10΄ περίπου, γυρίζοντάς τα μία φορά.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το Risonatto Indienne σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σερβίρουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου συνοδεύοντας με το Risonatto Indienne και γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο.
    close