Βιετναμέζικο χοιρινό με λαχανικά

Βιετναμέζικο χοιρινό με λαχανικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα νόστιμο κινέζικο πιάτο με χοιρινό και μελιτζάνες, που θα φτιάξετε πανεύκολα και θα παρουσιάζετε συχνά στο τραπέζι!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε μπουκιές
  • 1 συσκευασία Βιετναμέζικη Σάλτσα με Σόγια και Τζίντζερ Knorr Asia
  • 1-2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους
  • ½ φλ. κορν φλάουρ
  • 3 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 1½ πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κυβάκια
  • 1½ πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 1 συσκευασία Σάλτσα Sweet Chilli Knorr Asia
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χοιρινό με λίγο ηλιέλαιο. Περιχύνουμε με τη βιετναμέζικη σάλτσα με σόγια και τζίντζερ και μαρινάρουμε το κρέας για 10΄.
  • Αλευρώνουμε το χοιρινό και ξεχωριστά τις μελιτζάνες με το κορν φλάουρ και τα τηγανίζουμε για 2΄-3΄ σε καυτό ηλιέλαιο.
  • Σε ένα wok, ζεσταίνουμε καλά το σησαμέλαιο με 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο και σοτάρουμε ελαφρά τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος τις μελιτζάνες, το χοιρινό και τη σάλτσα Sweet Chilli. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με την πάπρικα.
    close